Temporary dining facilities Merck

The Assignment

The expansion of Merck Group’s headquarters in Darmstadt, Germany gave the company a problem to resolve. A new innovation centre was due to be built on the site of the company’s canteen so Merck called upon Neptunus to supply temporary staff dining facilities.

The Solution

In just two weeks Neptunus supplied and installed Evolution II temporary buildings to form a dining hall 30m x 30m and a 15m x 30m kitchen area. The 6m high walls were clad with 6cm thick insulated sandwich panels; available in a range of colours, the client chose a silver-grey to blend in with the surroundings. Fitted with a rigid, insulated roof the building boasts snow and wind loading capabilities and is also equipped with a Neptunus temporary flooring system.  All materials are reusable and recyclable in line with Neptunus’s sustainability policies.

As the main contractor, Neptunus was responsible for the entire project, managing the subcontracted trades to ensure a high-quality solution was delivered on time.

The Challenge

The temporary buildings fit-out required the installation of water and drainage, power, heating, sun blinds, fire and voice alarms, as well as lightning and smoke protection systems, automatic doors and toilets. The temporary floor was covered with a slip resistant vinyl and some furniture and fittings, from the existing canteen, were moved into the temporary facility.

The kitchen area houses a technical room, containers for hot and cold grease traps, refrigerated containers, a freezer container and staff changing rooms, as well as a conveyor belt to return dishes from the restaurant to the kitchen.

The Verdict

April Trasler, managing director of Neptunus Ltd said: “Despite the short timescale we were able to deliver a complex project quickly and efficiently to the clients’ satisfaction.”

Merck’s head of catering, Roberto J├╝lich commented: “The temporary restaurant and kitchen have been successfully used since early December. Everything is high-quality, functional, energy-efficient and sustainable. It is a pleasure to work in this environment and the main thing is that all the employees are happy with their temporary canteen.”

Case study
Callback service
Contact

1 2